Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

A kerttervezést megelőzően készítsünk alaprajzot!

Mindenekelőtt lássuk azt, hogy miből élünk - azaz mekkora tér áll rendelkezésre leendő növényeink számára. Pontosan mérjük meg a telek horizontális és vertikális határvonalait, tudjuk meg, hogy milyen széles a kocsibejárónk, hogy mekkora területet foglal el birtokunkból maga a ház, illetve milyen messze van a kert különböző széleitől. Mindezen információk birtokában kis odafigyeléssel gond nélkül meg tudjuk rajzolni a telek alaprajzát, birtokunk méretarányos térképét. Ha sikerült elkészítenünk a kert alaprajzot, csináljunk belőle néhány másolatot!

Kertépítés, kerttervezés - alaprajz készítéseHelyzetelemzés készítése a kert alaprajzon

Egyik alaprajzunkra rajzoljuk rá a telken található összes épületet, a kertben található fákat (jelöljük átmérőjük nagyságát is) és bokrokat, a gáz- és a vízvezetékeket, az áram- és a telefonkábeleket. Ha a kertben lépcső is található, vagy szimplán szintkülönbségek vannak egyes részei között, jelöljük be ezeket is. Ezzel meg is vagyunk az alaprajz és a helyzetelemzés készítésének jó részével - vagyis haladunk haladunk a kert-terv megalkotásában... De ezen felül van még néhány további dolog is, amelyeket szükséges feltüntetnünk az alaprajzon – ezek következő bejegyzésünkben lesznek olvashatóak.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr43011055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása