Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

További segítség a kert alaprajz és a kert helyzetelemzésének elkészítéséhez

A kertről készített alaprajzon jelölnünk kell olyan dolgokat is, amelyek ugyan szabad szemmel nem láthatóak, a kertépítéshez mégis fontosnak bizonyulnak: Egyik ilyen például az, hogy merre van dél, illetve észak, mivel ez alapján fogjuk meghatározni azt, hova telepítsük növényeinket, és hogy merre vetnek majd árnyékot. Rajzoljuk be az uralkodó szeleket is, továbbá jelöljük, merre vannak köves vagy kavicsos, nyirkos illetve hűvös kertszegletek.

Kert talajtípus vizsgálat, pH-mérésA kert talajtípusának vizsgálata

Vizsgáljuk meg a kert talajtípusát, található-e a termőföld alatt agyag, vagy nem. Méréssel tegyünk szert pontos adatra a talaj pH-értékére vonatkozóan, és írjuk fel az alaprajzra, hogy ez az érték megfelelő-e a tervezett kerti növényeknek. A talaj pH-értékének megmérése a patikákból beszerezhető pH-értéket mérő tesztek segítségével gyerekjáték. Rajzoljuk be az alaprajzra azt, hol kívánjuk létrehozni majd a gyalogösvényt, és találjuk ki azt, hogy milyen anyagból szeretnénk e célból járdát készíteni. Ezzel végeztünk is a kert alaprajz, illetve a helyzetelemzés készítésével: Következő bejegyzésünkben a szép kert megtervezéshez elkészítendő 4 listáról lesz szó.  
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr543018669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása