Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Kerti növények: milyen fát válasszunk a kertbe?

A kérdés nagyban függ attól is, hogy milyen méretű kertbe szánjuk az illető fát: a kisebb, illetve a közepes alapterületű kertek esetében fokozott jelentősége van annak, hogy milyen fát választunk, hiszen a fák határozzák meg a leendő kert alaphangulatát, jelentik a kerttervezés és majd a kertépítés alapját.

Kerti növények: milyen fát válasszunk?A fa megválasztásának szerepe a kertépítés, illetve kerttervezésben

A fák árnyékot vetnek, és nem is mindegy, hogy milyen szögben: ez a tényező ugyanis hatással van a többi kerti növény fejlődésére, növekedésére is. A fák azontúl, hogy meghatározhatják a kertről való első benyomást, és megadják az alaphangulatot, a házba bejutó fény mennyiségét, a ház ablakaiból való látképet is nagyban befolyásolhatják. Tekintettel kell lennünk arra is, hol futnak a földben a házhoz tartozó vízvezetékek, különösen akkor, hogyha agresszív, intenzíven növekedő gyökérzettel rendelkező fát választunk. Az sem mindegy, milyen mértékben, és hova hullatja majd a fa lombkoronáját, illetve hogy nem allergiás-e valaki a családból a fa virágára. Következő bejegyzésünkben további hasznos kertépítés tanácsokat adunk majd a faválasztással kapcsolatban.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr423021857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása