Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Kerti növények: a kert fáinak kiválasztása – folytatás

A fák gyönyörű látképet varázsolhatnak kertünkbe, virágzásuk idején illatukkal is elbűvölhetik a kert vendégeit – feltéve, hogy kellően körültekintően választjuk meg őket! Gondoljuk végig, hogy a fa évszakról-évszakra más és más látványt fog nyújtani. Ha megfelelő fát választunk, a gyermekeink is nagy örömüket lelhetik majd a fára mászásban, a fa odavonzhatja az énekes madarakat és az állatvilág egyéb tagjait is, óvó pajzsként szolgálhat a tikkasztó nyári napsütés, és a kellemetlen őszi szelek ellen is.

Kerttervezés - faválasztás - fa télenA kerttervezés fontos mozzanata, hogy a faválasztást jól, megfontoljuk

A kertben található leendő fák kiválasztása egy olyan kerttervezési döntés, amelynek következményei nem rövid távon, hanem hosszú évek alatt fog megnyilvánulni! Ne hamarkodjuk el tehát ezt a fontos döntést!  Rengeteg káprázatosan szép fafajta van, a választék óriási. Hogy enyhítsünk a bőség zavara okozta döntésképtelenségen, következő bejegyzéseinkben adunk néhány támpontot, ami megkönnyítheti a kerti fák kiválasztását.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr753021868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása