Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Néhány támpont a kerti fák kiválasztásához

A kerttervezés során a kerti fák kiválasztását megkönnyítheti, ha mérlegelünk néhány alapvető kertépítési szempontot, úgymint az árnyék, szélvédelem, gyökérzet, allergia, lombhullatás és a látvány szempontjai.

Hogyha azt szeretnénk, hogy a nyári hőségben a fa lombkoronája árnyékot vessen, télen viszont ne akadályozza a napfényt, akkor egy lombhullató fa a számunkra ideális választás. Vannak sűrű-, és félárnyékot létrehozó fafajták is. Az is lényeges, hogy a fa vetette árnyék gátat szabhat néhány növény növekedésének.

Válasszuk ki a kerti fákat körültekintően!

Hogyha az elsődleges kerttervezési szempont az, hogy a fa védjen a naptól és a széltől, akkor egy könnyű lombozattal bíró örökzöld fa a számunkra ideális választás. (A nagyon sűrű lombozat nem biztos, hogy olyan jól véd a széltől, mivel szélturbulencia forrása is lehet.) Gondoljuk át azt is, hogy a leendő fa gyökérzete mennyire zavarhatja majd a későbbiekben a házunk alapzatát, a kerti utakat, stb. Fontos szempont az is, hogy a lakókörnyezetünkben senki ne legyen allergiás a választott fa virágára.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr403077316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása