Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

A kerti növények kiválasztása – II. rész

Fontos magunkba néznünk, és őszintén megválaszolnunk a kérdést: Mennyi időnk lesz arra a későbbiek során, hogy a kertünkkel foglalkozzunk? Előfordul az is, hogy pont az a kerttípus, amely a szívünknek leginkább kedves volna, mégsem a legjobb választás; egyszerűen azért, mert az életmódunk, a mindennapi teendőink nem teszik lehetővé, hogy elégséges mértékben foglalkozzunk a kerttel, gondozzuk a növényeink. Az is lehet, hogy nem tudunk, vagy nem akarunk annyi pénzt rááldozni a kertépítésre, mint ami ahhoz kell, hogy kertünk a kiválasztott stílussal bírjon.

A kerti növények kiválasztásaA kert stílusát a ráfordított idő, és pénztárcánk mérete is meghatározhatja

Ha az a helyzet, akkor kerek-perec ki kell mondani, hogy számunkra egy könnyen fenntartható, minimális törődést igénylő kert a megfelelő. És ekkor ennek fényében kell kiválasztanunk a kerti bokrokat is, olyanokat, amiket csak ritkán kell metszeni, illetve hasonló növényeket is kell választanunk. (Netán egy kicsi, dekoratív sziklakert is beleférhet.) Ha van rá elég időnk és energiánk, és szívesen végezzük a kertépítési munkákat hétről-hétre, vagy akár napról napra, akkor ültethetünk a kertbe egynyári virágokat, vagy akár zöldségeket is. Ha minél kevesebbet szeretnénk gyomlálni, vastag fenyőmulccsal ajánlott befedni a talajt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr183077330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása