Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Tippek a levendula és a pázsit ápolásához

Levendula virágzatVannak a kertünkben levendulák? Hogyha a válasz igen, akkor feltétlenül próbáljunk meg az utolsó nyári hónap folyamán egy – mindössze – néhány percnyi időt szakítani arra, hogy foglalkozzunk velük! Virágzási periódusuk elmúltával, kezünkben egy alkalmas kerti szerszámmal vegyük szemügyre a levendulákat közelebbről, majd vágjuk kicsit vissza az elvirágzott növényt. Törődésünket a levendulák úgy fogják meghálálni, hogy legközelebbi virágbontásuk idején dúsabban virágzóak, teltebb növénytestűek lesznek. Az ősz beköszönte után már ne nyúljunk a levendulához, ne szedjünk illetve vágjunk belőle egyáltalán. Innentől kezdve erősnek kell lenniük a fűszernövényeknek, egy-egy túl korán érkező fagypont alatti hőmérsékletű éjszaka ugyanis komoly károkat okozhat bennük. Tipp: A levágott levendula-virágok valamilyen kisebb légáteresztő csomagolásba téve és valamilyen ruhatároló alkalmatosságba (pl. bőrőnd, szekrény) helyezve kitűnő eszközként funkcionálnak a ruhaneműkre ártalmas molyok elriasztására, továbbá a ruhatároló közeg illatosítására is.

Rövid útmutató a gyepszőnyeg karbantartásához

Gyepápolás terén nagyjából az elmúlt hetek folyamán alkalmazott irányelveinkhez tartsuk magunkat. Annyi változás van, hogy mivel augusztus az utolsó olyan időszak, mialatt a fokozott N-tartalmú Compo gyeptrágya-típus alkalmazása javallot kertépítési tevékenységnek tekinthető, – ha még eddig nem tettük, úgy – kerítsünk sort rá valamikor a hónap folyamán!

Augusztus utolsó hetében, még mielőtt komolyabban kezdetét venné az ősz, van még lehetőségünk gyepszőnyegünk hibás, sérült részeinek kijavítására. Ehhez használhatunk valamilyen fűmegkeverekét, vagy fektethetünk a pázsit korrigálandó területeire előzetesen méretre vágott gyeptégla- illetve gyepszőnyeg-darabokat is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr795374780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása