Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Virágföld

Virágföldet főleg a szobanövények neveléséhez használunk, a virágok innen jutnak hozzá a fejlődésükhöz szükséges tápanyagokhoz, illetve a vízhez.

Speciális virágföldMilyen a jó virágföld?

A virágföldnek laza anyagszerkezettel kell rendelkeznie, hogy a virágok gyökérzete kellő mértékben szellőzni tudjon. Fontos a táptalaj víztárolási kapacitása is: ha a virágföld kellő mértékű humuszt tartalmaz, akkor képes megkötni a nedvességet. A kertészeti boltokban kapható hagyományos virágföldek a legtöbb növény számára ideális táptalajként szolgálnak.

A virágföldek speciális fajtái

Egyes növényfajták (például a legtöbb kaktusz, a pálmák) különleges összetételű virágföldet igényelnek, mert csak a speciálisan számukra készült földkeverékből képesek felvenni egyes tápanyagokat, amelyeket az általános virágföld nem tartalmaz.

Bizonyos időközönként a virágföldek cseréje is szükséges; kiváló minőségű táptalajok széles választékára lelhetünk a Compo virágföldek között.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr972778578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása