Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Talajjavítás

Kertépítés, azaz a kerti növények, a gyepszőnyeg szempontjából a legideálisabb talajtípus az, amelyik közepes mennyiségű homokot és anyagot, sok tápanyagot tartalmaz.  Ha rossz a talajszerkezet, vagy a talaj minőségével van probléma, akkor talajjavításra van szükség; a talajjavítás mikéntje pedig minden esetben a problémás talaj típusától függ.

Talajjavítás komposzttalTalajjavítás módszerek

Hogyha a talaj túl kevés humuszt tartalmaz, akkor a kertépítés során tőzeg, istállótrágya, vagy komposzt bedolgozásával érhetünk el talajjavító hatást. Hogyha túl agyagos a talaj, akkor egy kb. 5 centiméter vastagságú homokréteget kell bedolgoznunk a talajba. Ha pedig túl homokos a talaj, akkor agyagos földdel, zöldtrágyával vagy komposzt használatával javíthatjuk a talaj minőségét - ugyanis így lesz a legeredményesebb a talajjavítás céljából végzett kertépítés.

Gyepszőnyegünkhöz, a folyamatos talajjavítás illetve a talaj tápanyagtartalmának optimális szinten tartása érdekében gyeptrágya használata javasolt. Következő bejegyzésünkben egy igen hatékony talajjavítási módszerről, a komposztálásról fogunk írni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr202785211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása