Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Komposzt

Maga a komposzt a kerti növények, egykori részeik, illetve a konyhából származó szervesanyagok újrahasznosított állapota. Nem véletlen, hogy a komposzt a házi kertépítés egyik központi elemét képezi; Hiszen valóban rendkívül hasznosnak bizonyul mind az őszi, mind a tavaszi, illetve nyári kertépítés munkálatokhoz: egyszerre funkcionál szervestrágyaként, és ideális eszköz a talajjavításhoz is.

Komposzt talajjavításhozMiért jó dolog a komposzt?

Hogyha lelkiismeretesen bedolgozzuk a komposztot a talajba, akkor még egy pusztán épphogy átlagos minőségűnek nevezhető talajfajtát is humuszban, értékes tápanyagokban gazdag földdé varázsolhatunk pár év leforgás alatt. Ezenkívül a komposzt használatával környezetünk megóvásáért is teszünk, mivel kevesebb szemetet küldünk el a kukásautókkal.

A komposztot az úgynevezett komposztálóban szokás tárolni. Következő bejegyzésünkben részletesebben foglalkozunk a komposztálóval is.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr702785267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása