Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

A zöldtrágyázás lényege

A természet körfogását remekül kihasználni képes kertépítés technikák egyike a zöldtrágyázás, amely a közhiedelemmel ellentétben nem azonos a szokványos növényi trágyázással (pl. a komposzt használatával). Zöldtrágyázásnak azt nevezzük, amikor pusztán azért vetünk bizonyos növényeket egy földterületre, hogy még mielőtt beérnének, a föld szervesanyag-tartalmának növelése érdekében, bedolgozzuk őket a talajba.

A zöldtrágyázás haszna és az alkalmazható növények

A talaj zöldtrágyázásából kifolyólag nem csak a termőföld nitrogén-tartalmát növeljük, hanem más egyéb szerves anyagokkal is dúsítjuk, amelyek mind hozzájárulnak a kertépítés sikerességéhez, a kerti növények és főleg a haszonnövények fejlődéséhez.

Ideális növény a zöldtrágyázáshoz a borsó (Pisum Sativum), a lucerna (Medicago sativa), a lóbab (Vicia faba), illetve egyes herefajok (Trifolium) is. E növényeket a zöldtrágyázáshoz a június-július hónapokban tanácsos elvetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr122785530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása