Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Kártevőmentesítés mindenekelőtt megelőzéssel

Kártevőmentesítés, favédelem, permetezésMájus és június folyamán kertünk rengeteg növénye van kitéve a különféle kártevők okozta veszélyeknek. E fenyegető helyzet helyénvaló kezelése, az ártalmak megelőzése céljából alább néhány apróbb, ámde talán kevésbé ismert jótanács olvasható.

A kerti fák kártevőktől való védelme

A barackfa, a szilvafa és az almafa egyik nagy ellensége a fúrómoly. Ne várjuk meg a baj bekövetkeztét, inkább előzzük meg! Ha még nem tettük, úgy minél hamarabb (lehetőleg még június előtt) permetezzük be a fát a megfelelő (kertészeti illetve mezőgazdasági boltból beszerezhető) permetanyaggal.

A műveletet hajtsuk majd végre még egyszer, augusztus közepe táján. Ha a körülmények megkívánják, az almafát permetezzük be rozsdagomba elleni anyaggal is. A fenyők óvásához elsősorban a pajzstetűkkel szembeni megelőzésre érdemes fókuszálnunk.

A fő szabály: Levélen lárva nem maradhat!

Legyen szó akár rózsamolyról, akár hernyóról, akár más kártevő rovarról, a kifejlett egyed(ek) eltávolítása és likvidálása mellett fordítsunk figyelmet a leveleken, illetve a környéken maradt lárvákra is! Ezeket sem szabad otthagynunk, különben kedves növényeink a fejlődő kártevők étvágyának kiszolgáltatva komoly ártalmakat fognak szenvedni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr425316375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása