Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

4 hasznos lista a kerttervezéshez

A kertépítés tényleges megkezdése előtt, a hozzá szükséges előkészületek folyamán a kerttervezéshez jól jön, hogyha készítünk néhány listát. Az első listán azokat az objektumokat szükséges számba vennünk, amelyeket többé-kevésbé állandó jelleggel benne vannak a kertben. Minden kert esetében más és más dolgok kerülnek erre a listára: ilyen többek között a komposzthalom, a kutyaól, a postaláda, hinta és egyéb gyermekjátékok (pl. mászóka, libikóka), a ruhaszárító kötél, stb.

Nézzünk körül, indítsuk be a fantáziánkat, tervezzük meg a kertépítést!

A második listára azokat a dolgokat írjuk fel, amik még nincsenek benne a kertben, de szeretnénk, hogy majd benne legyenek. (Például: úszómedence, kerti tó, lugas, automata öntözőrendszer, sziklakert, stb.) A harmadik listában vegyük számba azokat a kertfajtákat, amelyek elnyerik tetszésünket. Legyen szépen felépített, utacskával, kisebb, egymástól hangulatában eltérő szegletekkel, vagy legyen strukturálatlan, ún. vadkert. A negyedik listába azokat az ötleteket jegyezzük fel, amelyeket más kertekből lestünk el, illetve azokat a konkrét kertépítési motívumokat, melyeket mindenképp szeretnénk kertünkbe (ezek megismételhetik a lakóház egyes mintázatait is!)

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr393021839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása