Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

További tippek a kerti növények célszerű helyválasztásához

Már a növényválasztás során is fontos volt, hogy a hobbikertész tekintetbe vegye saját kertjének leglényegesebb adottságait, és a kerti növények helyválasztása során is hasonló a helyzet: jól fontoljuk meg, hogy hova rakjuk a kiválasztott növényeket, a megfelelő hely kiválasztásához a kert különböző részein lévő fényviszonyok alapos tanulmányozása is szükséges. Célszerű az is, hogyha tisztában vagyunk kerti növényeink korábbi “élettörténetével” is.

A növényekhez tartozó gyári leírások sajnos gyakran félrevezetőek

A kerti növények ideális helyeSajnos meglehetősen sok hobbikertésszel előfordult már az a sajnálatos dolog, hogy mivel jóhiszeműen bíztak a vásárolt növényhez tartozó tájékoztató igazságtartalmának helyességében, később az illető növényük életével kellett fizetniük korábbi bizalmukért. Ezek a gyári címkék ugyanis nagyon sokszor hiányos információkat tartalmaznak, de az is megeshet, hogy a valósággal köszönőviszonyban sincsenek... Ezert lényeges, hogy más forrásból, a vonatkozó kertépítés témájú kertészkönyvekből is megbizonyosodjunk a telepíteni kívánt növény igényeiről.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr863111700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása