Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Kerti tó építése

Ha már biztosak vagyunk abban, hogy telkünk melyik részén szeretnénk létrehozni a hőn áhított kerti tavat, ellenőrizzük le még egyszer, hogy nálunk van-e minden szükséges kellék (tófólia, ásó, lapát, stb). Hogyha igen, akkor neki is foghatunk a kertépítésnek: Azaz ez esetben legelőször is az ásásnak! Tanácsos ez alkalomból meghívni magunkhoz néhány jobb kondiban lévő barátunkat is – egy kerti tó kiásása ugyanis nem kis meló... 

Egy kerti tó építése nem kis feladatEgy kerti tó építés munkafolyamata nagy vonalakban

Ha elkészültünk a gödör kiásásával, jöhet a tófólia körültekintő elhelyezése – de előtte győződjünk meg jó alaposan arról, hogy semmi olyasféle objektumot nem hagytunk a gödörben, ami a tófólia károsítására volna képes! A tófólia után jöhetnek a kerti tóhoz tartozó elektromos berendezések: a vízforgató, a szűrő, a szivattyú. Ezután már csak a kerti tó növényei, a bele szánt kövek és az esetleges többi dekoratív elemeket kell elhelyeznünk, és már jöhet is a nagy pillanat: Töltsük meg vízzel! Ne feledkezzünk meg a kerti tó évenkénti kitisztításáról sem! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr803154329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása