Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Kevés kertépítés teendőnk van – azokról viszont ne feledkezzünk meg!

Jól végzett munkánk gyümölcse: kertünk szépségeNyár közepén viszonylag kevés „kötelező jellegű” kertépítés feladatot kell letudnunk. Alább ezeket vesszük számba tételesen – ha mind elvégeztük őket, akkor nincs más dolgunk, mint gyönyörködnünk kertünk szépségében. Persze, ha még mindig nagyon buzog bennünk a tenni-akarás, kreatív hobbikertészhez méltón találhatunk feladatot magunknak: Utánanézhetünk és elkezdhetünk tervezni-kivitelezni mondjuk egy sziklakertet, de fordíthatjuk figyelmünket egy kisebb kerti tó létrehozásának lehetőségeire és feltételeire is. Na és persze ne feledkezzünk meg gyepszőnyegünk ápolásáról sem, ez a rendszeresen végzendő teendő ugyanis egész nyáron aktuális! A következő bejegyzésekben még vissza fogunk térni a pázsitápolás témájára, és bővebben is tárgyaljuk majd – előtte viszont lássuk, milyen kertépítési műveletek válnak aktuálissá a nyárnak ebben az időszakában!

Nyár közepe táján az alábbi kertépítési feladatokról nem szabad megfeledkeznünk:

  • Szobanövények kihelyezése a kertbe. Ha eddig esetleg elmulasztottuk volna, már tényleg nagyon ideje kitenni az eddig a ház belterében tárolt szobanövényeinket a szabadba.
  • Kerttervezés – őszi hagymás virágok. Amennyiben még nem döntöttük el, foglalkozzunk egy kicsit a jövővel: tervezzük meg, a kertterületünkön hova és milyen hagymás virágokat fogunk ültetni az őszi évszakra!
  • Nyári rózsametszés. Időszerű a rózsafej már elvirágzott részeitől, a már kinyílt és elhervadt szirmoktól megszabadítani rózsavirágainkat – ennek köszönhetően több energia jut a növény többi, még fejlődő részére, pl. a további virágzásra,
  • Évelők karbantartása. Legyen gondunk az évelő növényekre is, távolítsuk el a már elvirágzott növényi részeket róluk is!
  • A növények rendszeres öntözése. Amennyiben vállunkról levéve a terhet nincsen kertünkben telepített automata öntözőrendszer, úgy a kerti növények öntözése mindennap végrehajtandó feladatunk kell, hogy legyen. Az öntözést a hajnali  órákban a legideálisabb megejtenünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr565374687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása