Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Komposztáló készítése

A komposztáló egy olyan (rendszerint saját-kezűleg) összebarkácsolt kis építmény a kertben, amelyben a kerti növények és a háztartási szerves hulladékokat tároljuk.

Komposztáló, komposztálásHol legyen a komposztáló a kertben?

Mivel annyira nem nyújt esztétikus látványt, a komposztálót a kert egyik eldugottabb szegletébe helyezzük el - tehát semmiképpen se oda, ahol a leggyakrabban tartózkodunk a kertépítés-teendőink végzése során.

Hogyha nyitott komposztálónk van, akkor törekedjünk rá, hogy viszonylag árnyékos helyen legyen, nehogy a komposzt kiszáradjon. A komposzthalom létrehozása, a komposztáló megépítése a kertépítés egyik jelentőségteljes mozzanata; praktikus okokból fakadóan tanácsoljuk azt, hogy maga a komposztálás mindig a nyílt talajon vegye kezdetét.

A komposztálót remekül árnyékolhatjuk, vagy éppenséggel el is takarhatjuk ribiszke, aranyvessző, bodza, köszméte, hortenzia vagy hasonló növények alkalmazásával. Következő bejegyzésünkben igyekszünk még egy-két hasznos kertépítés-tippel szolgálni a komposztálással kapcsolatban.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr912785370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hyper Teky 2011.05.15. 07:47:48

A "normális szomszéd" nem teszi a komposztálót olyan helyre, ahol a kerti kiülőm is van. Mert ha még néha forgatja is, elkerülhetetlen az időszakos bűzös szag. Hát még, ha nem forgatja...

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása