Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Téli rózsavédelem

Bár kétségtelen, hogy a tél ebben az évben viszonylag enyhe volt eddig, azért fontos, hogy ne feledkezzünk meg a téli rózsavédelemről. Először is lássuk, melyek azok a rózsafélék, amelyeknek nem ártanak a téli fagyok: A nagyobb termetű parkrózsák, a futórózsák, illetve a folyamatos jelleggel virágzó rózsabokrok (az úgynevezett multiflora és floribunda fajták) kifejezetten fagytűrő növények – jól bírják a telet, nincs velük semmilyen tennivalónk.

Téli rózsavédelemA kevésbé fagytűrő rózsafajták védelme télen

Akad ellenben tennivalónk a téli kertépítés vonzatait illetően a nagy virággal rendelkező bokorrózsákkal, az úgynevezett tearózsa bokrokkal kapcsolatban. Az ágak alsóbb részét, ahol a rózsák metszése után megmaradnak a rügyek, a talaj felöltésével, illetve a talaj felkupacolásával óvhatjuk meg a téli hidegektől. Ugyanez vonatkozik a törperózsa-félékre is. A magastörzsű rózsák terén egy picivel összetettebb a helyzet: Ezek koronája ugyanis kifejezetten fagyérzékeny. A legjobban úgy járunk el, hogyha az ágak közé újságpapírokat tömünk, a visszametszett növénykoronára pedig egy papírzsákot húzunk, vagy ennek híján befedjük (nem műanyag) csomagólóanyaggal.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr673533781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása