Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Mit nyerhetünk és mit bukhatunk a kertépítés házilagos kivitelezésével?

Végre itt a várva-várt tavasz, a jó idő – vagyis lassan nekigyűrközhetünk a kerti munkálatoknak is, hiszen kezdetét veszi a kertépítés szezonja! A tavasz egy olyan évszak, amely messzemenően ideális időszaknak bizonyul a kertépítésre – legyen szó akár olyan apróbb, kisebb volumenű kerti teendőről, mint például egy új sövény telepítése, vagy akár olyan nagyobb lélegzetvételű elhatározásról, mint amit mondjuk egy kert komplett újrafüvesítése jelent. A kertépítés sok-sok hobbikertész számára szigorúan házilagos jelleggel végzett tevékenységet jelent. Azonban szép számmal akadnak olyan kertgazdák is, akik a kertépítés kapcsán felmerülő feladatok (némelyikének) elvégzésével inkább szakembert bíznak meg.

Profi szakemberek, vagy házi kertépítés?

Miért szokás inkább professzionális kertépítőket megbízni a kertépítéssel?

Egyrészt azért, mert jóval kényelmesebb, és az eredménye is hamarabb látszik annak, hogyha az ember inkább szakembert bíz meg egy-egy nagyobb volumenű kerti munkálat elvégzésével. Különösen, hogyha egy előzetesen megálmodott kert komplett kertépítése a feladat...
 
Másrészt gyakran megesik az is, hogy a laikus hobbikertész a kertépítés házilagos kivitelezése során egyszercsak különös nehézségekkel találja magát szemben... Mert bizony adódhatnak olyan problémák, amelyek kielégítő megoldása teljesen esélytelen komoly szakmai ismeretek nélkül.
Ön tudta? Igaz ugyan, hogy manapság rengeteg házilagos kertépítés témájú online cikk születik, azonban ezek túlnyomó többsége enyhén szólva fenntartásokkal kezelendő – gyakran félrevezetőek, rendszerint nem szerzőjük saját tapasztalata ihleti őket...TIPP: Megbízható, szakmailag korrekt írások a házilagos kertépítésről a PalkovitsKert vonatkozó cikkgyűjteményében!
 
Harmadrészt pedig egyre nő azoknak a kertbarátoknak a száma is, akik anyagi megfontolásokból fakadóan döntenek a szakmai szolgáltatások igénybevétele mellett. Ahelyett, hogy házilagosan kísérletezgetnének, inkább egy hivatásos kertépítő céget bíznak meg – és jó okuk van rá, hogy így cselekedjenek. Számukra ugyanis nem kérdés, hogy végeredményben rengeteg pénzt lehet kidobni az ablakon egy-egy rosszul, vagy csak félig-meddig sikerült kertépítéssel... 
 

Kertépítés házilag kontra kertépítés szakember megbízásával

Hogyha egy professzionális kertépítő cég ellenében inkább a kertépítés házilagos megvalósítása mellett döntünk, egy olyan tétel van, amit úgy tűnik, hogy mindenképpen meg tudunk spórolni: 
A kertépítő szakemberek munkadíját – ám ezzel a „sor” sajnos be is zárul! (Sőt, ha jobban belegondolunk, még az sem olyan biztos, hogy a kertépítés által megkövetelt fizikai munkavégzés terheinek magunkra vállalása valóban jobban megéri számunkra anyagilag: Vajon nem volna-e elég ennek a kerti munkával töltendő időtartamnak már a töredéke is ahhoz, hogy azt inkább saját szakmánk gyakorlásának szentelve, könnyűszerrel eleget tehessünk a profi szakemberek által végzett kertépítés költségvonzatainak?)
 

A kertépítés anyagdíja olcsóbb a szakmabelieknél

Ezzel szemben a kertépítés terén nyújtott szakmai szolgáltatások igénybe vétele mellett több dolog is megemlíthető:
Például az anyagdíj mértéke. Igaz, meglehetősen sokan hiszik azt, hogy képesek jóval olcsóbban beszerezni a kertépítés alapanyagait a kiskereskedések polcairól – ellenben nagyot tévednek! Ugyanis egy kertépítésre specializálódott cég rendszerint mindent be tud szerezni nagykeráron – hogyha aztán egy kevés hasznot rá is tesz az árura, a megrendelő még így kevesebb pénzt fog költeni anyagdíjra, semmint ha maga szerez be mindent.
Az alkalmazandó szerszámokra és munkagépekre sem kell költenünk, hogyha szakemberhez fordulunk – a minőségbeli különbségekről nem is beszélve!
Egy nem megfelelően véghezvitt füvesítés például összességében sokkal több energiát és pénzt tud felemészteni, mintha már alapból hivatásos kertépítőkre bíztuk volna rá a feladatot – és így van ez rengeteg más kertépítési munkálat esetében úgyszintén...
 
Legközelebb már a holnapi nap folyamán jelentkezünk: A professzionális kertépítő cégek által kínált díjmentes árajánlat lehetőségével kapcsolatban tisztázunk majd néhány fontos dolgot.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr834294440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2012.03.22. 14:38:29

Gyeptéglát-gyepszőnyeget szeretnék venni.

Budaörs-Diósd-Érd-Törökbálint-Dél-Buda régióban ki ajánlott, honnan érdemes venni?
Green Gardenben sajnos nem volt ma voltam ott :(

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása