Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Hihetetlen, hogy mi minden szűrhető le egy ingyenes kertépítés árajánlatból!

Jó üzletet kötni az élet semmilyen területén sem pofonegyszerű... Úgy tűnik, nincs ez másként a kertépítés esetében sem: Ennek a szakmának is megvannak a maga műhelytitkai, melyeket legalább hozzávetőlegesen ismernünk kell ahhoz, hogy elképzeléseinkkel összhangban lévő, bármilyen későbbi kellemetlen meglepetéstől garantáltan mentes üzletet sikerüljön kötnünk. De mégis mit jelentsen ez, talán a laikus kertbarátok szerencséjükön kívül valóban semmi másra nem hagyatkozhatnak ilyen esetekben? Hála égnek azért korántsem ennyire vészes a helyzet.

Ingyenes kertépítés árajánlatHogy mégis mi a megoldás? A díjmentes kertépítés árajánlat az – nem vitás!

 
Egy-egy díjmentes kertépítés árajánlat alapos szemügyre vétele a potenciális kertépítő cégek közötti tájékozódásnak kétségtelen, hogy elképesztő hatékonyságú eszköze lehet – néhány bekezdéssel alább adunk Olvasóinknak néhány ezzel kapcsolatos konkrét tanácsot is. Előbb viszont érdemes tisztázni néhány igazán alapvető dolgot a tavaszi kertépítési szezont, illetve a díjmentes kertépítés és a kerttervezés viszonyát illetően...
 

 

Mikor kell igényelni az ingyenes kertépítés árajánlatokat?

 
Lehetőleg minél előbb, azután, hogy a tavasz beköszöntött. Így hát minden olyan kertbarátnak, aki a tavasz folyamán valamikor kertet szeretne építtetni, érdemes még márciusban átgondolnia, konkretizálnia elképzeléseit. Ezután pedig minél előbb el kell kezdeni érdeklődni a szóba jövő kertépítő cégek ügyfélszolgálatainál – e-mailben, telefonon, vagy akár személyesen. Ellenkező esetben könnyen elmulaszthatjuk a kiszemelt szakemberekkel való időpont-egyeztetés lehetőségét – az igazán jó kertépítő csapatokat ugyanis rendszerint már a tavaszi szezon első néhány hetében több hónapra előre lefoglalják...
 
Mindazonáltal csodára ne várjunk akkor sem, ha néhány nappal egy sikeres konzultáció után végre-valahára kézhez kapjuk a kertépítő cég által készített ingyenes kertépítés árajánlatunkat – ne számítsunk kreatív kertépítés-ötletekre, se bármi ehhez hasonlóra! Elvégre egy tételesen kirészletezett kertépítés árajánlatról van szó, semmi többről – a kerttervezés ugyanis, amellyel ez utóbbi fogalom kimondottan sok kerttulajdonos fejében összemosódik, már egy egészen más tészta.
 

Kertépítés árajánlat és kerttervezés közt hatalmas a különbségMi díjmentes és mi nem az? A kertépítés árajánlat és a kerttervezés közti hatalmas különbség

 
A szakmán belüli jelentése szerint vett kert-terv megnevezés mindig egy rendkívül komplex, precízen összeállított többoldalas dokumentációra utal; maga a kerttervezés pedig egy komoly, mérnöki ismereteket és felsőfokú végzettséget igénylő szellemi tevékenység. Kétségtelen, hogy a kerttervezésnek különböző válfajai is vannak, úgymint pl. a vázlat-, a koncepció- illetve a kiviteli-terv – viszont ezek semmi szín alatt nem képezik az ingyenes kertépítés árajánlat részét. (Még akkor sem, ha bizonyos kertépítő vállalkozások ügyfélszerzési célokból fakadóan mindent elkövetnek azért, hogy árajánlataikon az avatatlan szemek számára díjmentes szolgáltatásnak tűnjön első ránézésre... Mindazonáltal tény, hogy legvégül ők is mindig benyújtják a számlát ügyfeleiknek – hiszen senki sem volna hajlandó ilyen kaliberű munkákat ingyen elvégezni.)
 
Díjmentes kertépítés árajánlatot tehát csak olyan személy számára lehetséges adni, aki megvalósítandó kertjére vonatkozólag konkrét elképzelésekkel is rendelkezik – aki viszont ilyesminek híján van, ne várja azt, hogy árajánlat címszó alatt egy ötletlistát kap majd a kertjében potenciálisan megvalósítható lehetőségekről... Efféle igényeket ugyanis csak egy komplett, profi kerttervezés képes kielégíteni. Ha ez utóbbi témában bővebben kíván tájékozódni, úgy olvassa el, mit ír a professzionális kerttervezésről.a a PalkovitsKert.hu!
Persze maga a helyszíni állapotfelmérés is gondolatébresztő lehet. Hiszen a kertépítő szakember a találkozó alatt folytatott beszélgetés során rendszerint megosztja sokéves pályafutása kapcsolódó tapasztalatait a megbízó féllel, reagál azokra a konkrét kertépítés-elképzelésekre, melyekkel a kerttulajdonos előállt, továbbá röviden véleményezi a távlatibb jellegű ötleteiket is.
 

Az ingyenes kertépítés árajánlatokból leszűrhető lényegi információk

 

Ha már tisztában vagyunk vele, pontosan mit is szeretnénk kertünkben megvalósítani, a legcélravezetőbb az, hogyha elképzeléseinkre vonatkozóan párhuzamosan több konkurens kertépítő cég ingyenes kertépítés árajánlatát is igényeljük. Az ily módon szerzett tételes árajánlatokból már egyenként, önmagukban tanulmányozva is rengeteg információhoz juthatunk egy-egy cég színvonalára, korrektségére vonatkozóan; ha viszont még egymással is összehasonlítjuk őket, úgy a döntéshozatal kulcsjelentőségű támpontjaiként funkcionálnak majd iránymutatásukkal.
 

A kerti növényekről a kertépítés árajánlatnak külön melléklete vanMadarat tolláról, kertépítőt árajánlatáról...

 
Egy komolyan vehető kertépítés árajánlatnak minden körülmény között tartalmaznia kell a következőket:
A szóban forgó kertépítési munkálat(ok) részfeladatainak tételes felsorolása, a leendő munkavégzés időrendi sorrendje szerint  
A kertépítés részfeladatainak minimum néhány szavas jellemzése, továbbá minden kapcsolódó anyagdíj, illetve a felhasználásuk fejében kiszámlázásra kerülő munkadíjak költségvonzatainak pontos mértéke külön-külön feltüntetve 
A kerti beépítésre kerülő alapanyagok összmennyiségére vonatkozó pontos adatok, lehetőleg egyazon mértékegységben megadva
Kerti növények ültetésére vonatkozó megbízások esetén lennie kell egy külön mellékletnek is, amely tartalmazza a telepítendő növényfajták pontos nevét, a darabszámukat, az ültetést maximum néhány nappal megelőző mérésekből származó méretadataikat, továbbá azt, hogy pontosan mennyibe kerülnek.
 
Ha a fenti 4 tényezőből akár csak egy is hiányzik az árajánlatunkból, inkább fontoljuk meg kétszer is, hogy biztosan a szóban forgó kertépítő céget akarjuk-e megbízni... Bátran, legyenek csak elvárásaink! Legyenek csak meg az alapvető igényeink, igen, még egy ingyenes kertépítés árajánlatra vonatkozólag is! 
 
Összehasonlításkor pedig ne önmagukban az árajánlatokon szereplő végösszegek legyenek mérvadóak, hanem bizony nézzük meg a műszaki tartalmat is, amelyet az adott kertépítési díj fejében felkínálnak! Hogyha ezek az ajánlatban nincsenek részletezve, akkor az összehasonlításhoz gyakorlatilag semmilyen konkrét alapunk nincsen – ne is pazaroljunk a továbbiakban időt az efféle kertépítő cégekre, inkább keressünk helyette másokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr94301293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása