Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Fakivágás, bozótirtás, fűkaszálás

Fakivágás, fűkaszálás, bozótirtásÉs – egy viszonylag hosszabb lélegzetvételű szünet után ugyan, de lényeg, hogy – újra itt vagyunk egy ez idő tájt aktuális kertépítés tárgyú bejegyzéssel! Egy rendkívül fontos témakörről kívánunk szólni ez alkalommal: A fakivágás, bozótirtás és fűkaszálás kivitelezésével kapcsolatos legfőbb tudnivalókat kívánjuk megosztani kedves Olvasóinkkal. Kezdjük is hát rögtön azzal, hogy tisztázzuk: Miért tartjuk e fentebbi kerti munkálatokat olyan tevékenységeknek, amelyekről – ideális esetben –minden hobbikertésznek megkülönböztetett figyelmet szentelve kellene tájékozódnia?

A fakivágás, a bozótirtás és a fűkaszálás mindhárman a fokozottan balesetveszélyes kerti teendők közé tartoznak

A kertépítés házilagos kivitelezése e kerti munkák – különösen a fakivágás és a bozótirtás – kapcsán nem szabad, hogy reális megoldási alternatívát jelentsenek egy laikus hobbikertész számára! A kellő mértékű gépkezelői gyakorlat, a munkához feltétlenül használandó védőruházat, illetve megfelelő védőszemüveg viselése, a temérdek vonatkozó elővigyázatossági szabály átfogó, pontos ismerete és persze rendszerű betartása – ezek mind-mind a balesetmentes kertépítés elengedhetetlen feltételei között szerepelnek, amennyiben fakivágásra, bozótirtásra, vagy netán fűkaszálásra adjuk a fejünket. Így tehát egyrészt saját magunk, másrészt pedig környezetünk testi-lelki épségének megérzőse érdekében is tanácsosabb szakavatott kertépítőket megbízni ilyesmi feladatokkal.
Ja, és jó, ha tisztában vagyunk vele:

Kertépítés házilag? Bozótirtás esetében ez rossz ötlet...Magyarországon a fentiekben tárgyalt kertépítés-részterületek kontrollálása önkormányzati szinten valósul meg

Azaz mielőtt a kertépítés házilag való kivitelezésének hevében, megnövekedett önbizalmunk által a lehetséges veszélyeknek fittyet hányva esetleg neki akarnánk látni a fakivágás, illetve a bozótirtás kihívásainak, járjunk csak szépen utána a helyi önkormányzat ide vonatkozó rendelkezéseinek – ellenkező esetben ugyanis egy termetes bírság is lehet a történet vége!
 
Újabb kertépítés tanácsokkal legközelebb két hét múlva jelentkezünk – akkor a térkövezés és a térburkolás témái lesznek terítéken. Addigi is kellemes kertészkedést kívánunk mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr704478392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása