Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Néhány alapvető információ, amely nélkülözhetetlen a kerttervezéshez

Mindenekelőtt: fedezzük fel, ismerjük meg alaposan kertünket! A sikeres kertépítés elengedhetetlen eszköze leendő kertünk előzetes megtervezése, a megfelelő kerttervezéshez pedig szükséges, hogy tisztában legyünk néhány alapvető információval: Milyen a kert fekvése? Mennyire sík a rendelkezésre álló földterület? Milyen a kert csatornahálózata? Milyen az uralkodó szél? Milyen típusú a termőföld, szükség van-e talajjavításra? Melyek a kert árnyékosabb, és melyek a naposabb területei?

Kertépítés házilag - Tanácsok a kerttervezéshez

Az eredményes hobbikertész nem ámítja önmagát…

Több szinten is őszintének kell lennünk önmagunkhoz: Egyrészt tisztáznunk kell azt, hogy mennyire konyítunk a hogy mennyire konyítunk a kertépítéshez – hogyha a házi kertépítés kalandjainak most vágunk neki első ízben, tanácsosabb kevésbé problémás növényeket választanunk (aztán idővel úgyis belejövünk, évről-évre profibbá válunk majd). Másrészt fontos őszintén átgondolnunk azt is, hogy majd mennyi időt tudunk (vagy fogunk) szentelni kerti növényeinkre – erre legyünk tekintettel a kert tervezése során, ne vállaljuk túl magunkat, nehogy a kudarc elvegye a kedvünk a hobbikertészkedéstől.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr372992984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása