Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Tápoldat

A talaj tápanyagtartalmának pótlását tápoldatokkal is megvalósíthatjuk. A tápoldat nem más, mint folyékony műtrágya. A tápoldatok előnye, hogy gyorsabban kifejtik jótékony hatásukat, mint a granulátumok.

A tápoldatok alkalmazása

Folyékony műtrágya használatakor fokozottan kell ügyelnünk a megfelelő hígításra. A tápoldatból mindig a gyártó instrukciói szerint, megfelelő arányok figyelembe vételével kell vizes oldatot csinálni. A tápoldat előírástól eltérő hígítása a gyepszőnyeg illetve a kert növényeinek károsodását eredményezheti!

A felhígított tápoldatot közvetlenül a növénytövekhez öntve, vagy a növények leveleire permetezve alkalmazhatjuk. A tápoldatok általában a talajban is kifejtik hatásukat a növények gyökérzetén keresztül.

Sok különböző fajta tápoldat kapható kereskedelmi forgalomban, törekedjünk rá, hogy mindig minőségi terméket vásároljunk megbízható forrásból. A növényápolás eredményességéhez Compo tápoldatok felhasználását ajánljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr892784745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása