Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Talajtípusok a kertben

Természetes, hogy nem minden kert talaja ugyanolyan minőségű, így a kertépítés során is más-más nehézségekkel kell megküzdeniük a hobbikertészeknek. Az egyik fő talajféle az agyagos talajtípus.

Kerti talajtípusok - agyagos talajAgyagos és meszes talajtípusok

Bár bizonyos mennyiségű agyag meglétére szükség van a talajban, a túlságosan agyagos talaj megművelése már rendkívül viszontagságos... A túl sok agyagtól nem tud kellő mértékben áramolni az oxigén a kerti növények gyökerei körül. Ilyen esetekben kertünkben az agyagos talaj minőségét homok hozzáadásával javíthatjuk.

A meszes talajfajtában nincs elegendő tápanyag, rendszerint túl száraz, és meleg a hőmérséklete. Az ilyen talajt meglehetősen nehéz optimalizálni, sok komposzt és humusz alkalmazásával ajánlatos kísérletezni.

Léteznek még lúgos, savanyú, szikes és lösztalaj-típusok is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr342785007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása