Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Kertépítés házilag – nyáron is!

Még a kertbarátok közül is kevesen tudják, hogy a nyár is alkalmas évszak arra, hogy kertünket tovább csinosítsuk – bizony, a kertépítés a nagy melegek idején is folytatódhat! Hazánkban a 80-as évek óta egyre elterjedtebb az a tévhit, hogy a kerti munkák ideje ősszel és tavasszal van, mivel nyáron a hatalmas kánikula ellehetetlenít szinte minden kertszépítő tevékenységet. A valóság az, hogy a legtöbb kertépítéssel kapcsolatos tevékenységet nyáron is ugyanolyan eredményesen véghez vihetjük: csak kicsit körültekintőbben kell eljárnunk, mint a kevésbé forró évszakokban. A következő hetekben azok kedvéért írjuk majd blogbejegyzéseinket, akik nyáron is szeretnének kertészkedni.

Nyári kertépítés házilagHasznos tanácsok a nyári kertépítéshez

Nyilvánvaló, hogy nyáron fokozottan ügyelnünk kell a kert kellő mennyiségű öntözésére, ha kertészkedni kezdünk. Ez az alapja minden nyári kertépítési munkálatnak. Ezenfelül nem mindegy milyen növényeket ültetünk: csak konténeres anyaggal dolgozzunk növényültetésnél, a szabadgyökeres és földlabdás megoldásokat hagyjuk őszre illetve tavaszra. Továbbá kerüljük a fűmagos füvesítést júniustól augusztus végéig – a nyári hónapokban gyepszőnyeg segítségével varázsolhatjuk széppé pázsitunkat.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr812971838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása