Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Sziklakert a kertben

Egy sziklakert üdítő hatással lehet minden típusú kertben. Házilag is könnyűszerrel elkészíthető – erről következő bejegyzésünkben részletesebben írunk majd. Lényeges azonban az is, hogy a sziklakertnek ideális helyet találjunk: egy délkelet irányba lejtő kertterület ideális terepül szolgál a leendő sziklakert számára. Ez azért is célszerű hely a sziklakert számára, mivel a továbbiakban nem kell bajlódnunk majd a fűnyírás nehézségeivel ezen a kertterületen. Hogy sík terepet kapjunk, hozzunk létre egy piramis alakú, kerek formájú ágyat, amely délkelet illetve észak irányába néz.

A sziklakert karbantartása

Ha a sziklakertet alkotó egyik kő a szállítás során vagy a sziklakert építése alatt megrongálódik, egy víz-alapú joghurt és fazekasagyag mix segíthet a szemet szúró repedések eltüntetésében. A keverék készítéséhez három-egy arányban elegyítsük az agyagot a joghurttal, majd addig kevergessük, míg az anyag fogkrémhez hasonlatos állagú nem lesz. Ezután rárakhatjuk a keveréket a sziklákra – a joghurt összetevőnek köszönhetően könnyebben tudnak majd növekedni a mohák és a zuzmók a sziklakertben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr33165344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása