Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Műtrágyázás

A kertépítés egyik nélkülözhetetlen eleme a talaj műtrágyázása, amelynek lényege, hogy olyan fontos tápanyagokat juttassunk a talajba, amelyet a gyepszőnyeg illetve a kerti növények könnyedén fel tudnak venni a földből.

Compo műtrágya, műtrágyázásFontos tudnivalók a műtrágyázás lehetséges ártalmairól

A leglényegesebb előírás műtrágyázáskor az, hogy precízen tartsuk be az adagolásra vonatkozó előírásokat. Azok a növények, amelyeknek túl sok tápanyagot adunk, sokkal nagyobb eséllyel betegszenek majd meg – a műtrágyázásnak ennélfogva csak akkor van értelme, hogyha az ápolni kívánt növény illetve a gyepszőnyeg pontos igényének megfelelő mértékben trágyázunk, pontosan annyi tápanyaggal látjuk el a talajt, amennyire a növénynek szüksége van.

A Compo műtrágyák széles palettáján széles palettáján biztosan megtaláljuk azt az aktuális évszaknak is megfelelő műtrágya-fajtát, amely illeszkedik növényeink speciális igényeihez.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr642784832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hyper Teky 2011.04.30. 09:53:36

Én is szeretem a Compo termékeit, mert valóban jó minőséget adnak. Az árát ugyan nem lehet összehasonlítani az egyéb "színes, dobozos valamikkel" a multik polcairól - mert azért drágább: ez tény -, de ha egyszer valaki már kipróbálta, akkor az már soha nem veszi meg a pár ezer forinttal olcsóbb és sokkal silányabb minőséget.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása