Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Egynyári virágok

Itt az ideje elvetni kertünkben az egynyári virágok magvait!

Egynyári virágoknak nevezzük azokat a kora tavasszal ültetett virágokat, amelyek csak egy nyáron keresztül virágoznak. Az ilyen növények miután magot érleltek, az első fagyok beköszöntével el is pusztulnak.

Egynyári virágok, lobéliaA kert egynyári virágai

Az egynyári virágok minden kert nélkülözhetetlen elemei, élénk színeikkel tündöklővé varázsolják a kert atmoszféráját. Ideális kiegészítő növényei évelőknek és cserjéknek is, díszfák környezetében szintén rendkívül esztétikusan mutatnak.

Népszerű egynyári virágok

Az alacsonyabb 15-20 centiméter magasságú egynyári virágok közül legismertebb a lobélia, a tömpevirág és a begónia. A közepes növekedésű, 25-30 centiméteres magasságig fejlődő egynyári virágokból a bársonyvirág, a pistikevirág és a kúpvirág a legnépszerűbbek, a magas, gyakran 40 centiméter fölé emelkedő egynyári virágok közül pedig a mályvarózsát és a napraforgót találhatjuk meg a legtöbb hobbikertben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr802724376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása