Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

Összetett műtrágya

Az összetett műtrágyák (avagy másik elnevezésükön: komplex műtrágyák) olyan szervetlen műtrágyák, amely a kerti növények és a pázsit által könnyedén felvehető tápanyagokat tartalmaznak. Formájuk lehet por, granulátum, vagy tápoldat is, hatásuk kevesebb ideig tart, mint a szerves trágyáké.

Az összetett műtrágyák összetétele és alkalmazása

Az összetett műtrágyáknak több fajtájuk van: attól függően, hogy az adott növénykultúrának mire van szüksége, beszélhetünk foszfor-, kálium- és nitrogén-műtrágyákról - a kertépítés során mindig azt kell alkalmaznunk, amelyre éppen szükségünk (illetve a növénynek szüksége) van. Az összetett műtrágyák alkalmazásánál nagyon fontos betartani az előírt adagolást, mivel a túlzott gyeptrágya-használat a kerti növények károsodásához vezethet. A komplex Compo-műtrágyák páratlan segítséget nyújtanak a kertépítésben minden hobbikertész számára.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr12784976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása