Kerteljünk! - kertépítés blog

Praktikák, ötletek kert és gyepszőnyeg szépítéséhez

A kerti növények kiválasztása – III. rész

Nagyon lényeges, hogy olyan növényeket ültessünk, amelyek intenzív és magabiztos növekedése a saját kertünkben is biztosított! Nem minden kert bír ugyanolyan éghajlati jellemzőkkel. Hasznos lehet beszereznünk a növénytelepítéshez egy általánosabb jellegű kertészkönyvet is, amelyből megtudhatjuk a különböző növények leglényegesebb igényeit mind a talajra, mind az éghajlatra, mind az öntözés gyakoriságára és mértékére vonatkozóan.

Segítség a kerti növényválasztáshozNap és árnyék, vízigény, talajtípus a kerti növények vonatkozásában

Figyeljük fel és jegyezzük meg kertünk fényviszonyait! Lehetnek olyan területek, amikre szinte egész nap süt a nap, meg olyanok is, amelyek szinte egész nap árnyékban vannak – ezen információk fényében kell e helyekre kiválasztanunk az odaillő kerti növényeket is. Vizsgáljuk meg a kert talajának típusát, ha kell, akkor végezzünk talajjavítást! Mérjük meg a talaj pH-értékét is! Ügyeljünk arra, hogy lehetőleg azonos vízigényű növényeket válasszunk, vagy pedig tartsuk észben a különbségeket, és ennek megfelelően is öntözzük majd őket! (Illetve ha öntözőrendszerünk van, azt is megfelelően állítsuk be.) Következő bejegyzésünkben a kerti növények ideális elhelyezéséről fogunk írni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerteljunk.blog.hu/api/trackback/id/tr863077337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kerteljünk! - kertépítés blog

Rövid leírások, tippek a kert csinosításához.
Részletes, lépésről-lépésre útmutatókat nagyobb munkálatokhoz itt ne keress! Komoly munkákat (gyepszőnyeg fektetés, térkövezés) tanácsos inkább szakemberre bízni.
Ne kockáztasd, hogy egy több százezer forintos beruházásod odalegyen!

Friss topikok

süti beállítások módosítása